Exempel – Digital påskhälsning från Mölndal

Här kommer en digital påskhälsning från Förskolefokus Mölndal. Här kan man se bra exempel vilka verktyg och material man kan använda för programmerings- och makerverksamhet på förskolenivå.

Här kommer en liten digital påskhälsning. Anders och Sofia från Stöd- och utvecklingsenheten inspirerar och väcker nyfikenhet hos Mölndals pedagoger i projektet MakerMölndal. Genom att leka sig fram med programmering i appen ScratchJr, med Beebots och med Bluebots så kommer vi ett steg längre i arbetet med att utveckla digitala och innovativa lärmiljöer. Miljöer som går hand i hand med det arbete vi redan gör och som möter det barnen behöver i framtiden. Ett första litet steg i att förstå programmering kan vara så enkelt som att programmera en liten påskkyckling i appen ScratchJr. Lite mer avancerat men galet kul är att spela piano på kollegornas händer med Makey Makey. Glad Påsk!

Här kommer en liten digital påskhälsning Från Mölndal.

Bruno Söderström has written 89 articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>