Exempel – Studiebesök på Interactive Institute Göteborg

I detta inlägg från Makerskolans Facebookgrupp kan du läsa om när 16 nio-åringar från Göteborgs södra skärgård besökte Interactive Institutes verkstad på Lindholmen i Göteborg.

Under fem timmar fick de bygga ihop en Raspberry Pi 3, programmera om dem lite så att ljudet funkade i Scratch, bygga små projekt i Scratch som de kopplade ihop med en Makey Makey.

För mer om upplägget på studiebesöket se makermovies.se

Idag hade jag besök av 16 9-åringar från Göteborgs Södra Skärgård i vår verkstad på Lindholmen. Ett Skapande Skola projekt. Under fem timmar fick de bygga ihop en Raspberry Pi 3, programmera om dem lite så att ljudet funkade i Scratch, bygga små projekt i Scratch som de kopplade ihop med en Makey Makey. Vi jobbade med ljud, bild, design, programmering, matematik och teknik. Vi avslutade med ett studiebesök på Chalmers där de fick se hur studenter i Interaktionsdesign använder liknande verktyg och material. En fin dag med många stora ögon, och ett bra tillfälle för oss att testa olika tankar och metoder.

Bruno Söderström has written 89 articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>