LittleBits

LittleBits är ett material som påminner om lego, men för att skapa kretsar och för att programmera händelser som sker i den fysiska världen. Med LittleBits  går det att skapa mängder av olika projekt direkt. De individuella “bitarna” kopplas ihop med magnetiska kopplingar, vilket gör det enkelt att komma igång och att förstå vad man kan koppla in till vad. Man behöver inte kunna programmera för att kunna använda LittleBits, det är förberett för att kunna experimentera långt ned i åldrarna. Med LittleBits går det att bygga allt ifrån ficklampor till tjuvlarm, små robotar, musikinstrument och mycket mer.

littlebits

För den mer avancerade användaren går det att koppla LittleBits till molnet och styra sina projekt över internet, från en dator eller mobiltelefon.

Kom-igång film för LittleBits finns på svenska här.

 

carlheath has written 16 articles

Carl Heath är forskare och designer vid Interactive Institute Swedish ICT (www.tii.se). Genom åren har Carl verkat i gränslandet mellan lärande, framtidsfrågor, IT och kultur i många olika sammanhang. Bland annat har Carl producerat och designat ett stort antal pedagogiska material, spel och interaktiva narrativer för en bredd av sammanhang för såväl skolan i Sverige som internationellt. Carl medverkar i ett antal utvecklingsprojekt inom svensk skola idag, bland annat i den nationella testbädden Makerskola - ett Vinnovaprojekt för att utveckla makerkultur och skapande med IT som material i skolan och i Swedish ICT Technology Enhanced Learning, forskningsinstitutens arbete som inriktar sig på utbildning och digitalisering. 

3 thoughts on “LittleBits

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>