Quirkbot & Strawbees

quirkbotQuirkbot är en liten programmerbar mikrokontroller som kopplas till Strawbees, plastkopplingar för färggranna sugrör. Det är vad som behövs för att bygga sin egen robot. Med Quirkbot kan vem som helst som kan läsa och skriva programmera med drag-and-släpp-programmering direkt från en webbsida. Man kan göra sina egna interaktiva leksaker eller robotar av med hjälp av helt vanliga sugrör. Quirkbot är arduinokompatibel.

Nedan finns 2 länkar till hur du kan jobba med Quirkbot kod och Quirkbot hårdvara:

Hårdvara – https://www.quirkbot.com/guide-quirkbot-basics

Programmera – https://www.quirkbot.com/guide-quirkbot-code

carlheath has written 16 articles

Carl Heath är forskare och designer vid Interactive Institute Swedish ICT (www.tii.se). Genom åren har Carl verkat i gränslandet mellan lärande, framtidsfrågor, IT och kultur i många olika sammanhang. Bland annat har Carl producerat och designat ett stort antal pedagogiska material, spel och interaktiva narrativer för en bredd av sammanhang för såväl skolan i Sverige som internationellt. Carl medverkar i ett antal utvecklingsprojekt inom svensk skola idag, bland annat i den nationella testbädden Makerskola - ett Vinnovaprojekt för att utveckla makerkultur och skapande med IT som material i skolan och i Swedish ICT Technology Enhanced Learning, forskningsinstitutens arbete som inriktar sig på utbildning och digitalisering. 

5 thoughts on “Quirkbot & Strawbees

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>