RoboCup Junior Sverige

RoboCup Junior Sverige är den svenskadelan av en internationell tekniktävling för ungdomar upp till och med 19 år. RoboCup Junior är ett utbildningsinitiativ för grundskole- och gymnasieelever vars syftet är att öka intresset för teknik och naturvetenskap i allmänhet och robotik i synnerhet.

Målet med RoboCup Junior är att öka intresset för teknik, likväl som förståelsen av samarbete i en anda av gemenskap, utveckling och positiv spänning!

Det finns tre olika grenar inom RoboCup Junior, gemensamt är att alla kräver att lagen arbetar tillsammans för att lösa problemen.

  • Rescue: Robotarna tävlar i ett påhittat katastrofområde, t.ex. en lavin eller en tsunami. De ska identifiera offer och helst även transportera det till ett säkert område.
  • onStage: Eleverna ska själva koreografera och programmera robotar till att dansa i takt till musik. Stor vikt läggs vid kreativitet och fantasi!
  • Soccer: Varje lag består av två robotar och reglerna påminner om vanlig fotboll. Det gäller att göra så många mål som möjligt med en boll som sänder ut IR-ljus.

Bild från RoboCup Junior-event i Singapore

Bruno Söderström has written 89 articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>