Vad har godis att göra med robotar, kemi, makerkultur och skola?

Vad har godis att göra med robotar, kemi, makerkultur och skola?

På den årliga hackerkonferensen 33C3 i Hamburg avhandlas det mesta i teknik, digitalisering, säkerhet och hacking, men också konst, kultur, forskning och experiment. Det finns mängder av spännande innehåll för den intresserade.

Ett föredrag som är särskilt spännande är inom det framväxande området soft robotics, där man på olika sätt försöker skapa robotar som inte har hårda delar.

Varför är då detta intressant i Makerskola? Kanske är det så att just detta föredrag och just denna ingång kan locka till intresse. Kari Love forskar på soft robotics och då särskilt de som går att konstruera med hjälp av godis. I sin forskning studerar hon på vilket sätt olika godis kan användas inom robotiken. Målsättningen är att skapa en fullt fungerande hel robot som går att äta upp helt. Inga beståndsdelar som inte går att äta.

Föredraget är kul, tänkvärt, full av kemi, forskning och robotik. Kanske ett spännande gränsland mellan hemkunskapen, tekniken och kemin? 🙂

Edible Soft Robotics

Posted by Carl Heath | View Post | View Group

Fanny Lindh has written 447 articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>